perjantai 19. elokuuta 2011

Pikku Ebba Lauttasaaren mutterikioskin ikkunassa

Kun kahlasin läpi Ebban historiaa, tutustuin sen alkuperäisiin rakentajiin ja omistajiin sen verran että pääsin vierailulle erääseen autotalliin. Kas kummaa, Ebbasta oli olemassa lasivitriiniin tehty pinoismalli joka makasi autotallin ylähyllyllä. Pienoismalli oli varsin hyvin tehty. Se oli ajalta jolloin Ebbassa oli vielä ruori ja valkeat purjeet. Olisin halunnut ostaa tuon mallin, jolloin olisin voinut ihastella laivaani myös talvella takkatulen loimussa. Se ei kuitenkaan harmikseni ollut myytävänä. Sen sijaan hyvä asia on nyt se, että  se on siirretty koristamaan Lauttasaaren sillankorvassa olevaa mutterikahvilaa. Aika harvinaista kyllä, että omistat laivan josta on tehty pienoismalli jo ennen kuin se uppoaa syysimyrskyssä.

Tätä kirjoitettaessa tehdään jo syyskesän viimeisimpiä purjehduksia. Vielä muutama meriseikkaulu on luvassa, kuten pimeäpurjehdus joka liittyy huviveneenkuljettajan tutkintooni. Meri saa uusia piirteitä kun allokkoa on syysmyräkässä kolmatta metriä, tai pimeys peittää kaiken jota valot sopivasti sekoittavat.

Tämä purjehduskausi on ollut suuri seikkaulu, mutta parempaa on luvassa. Gotlanti häämöttää tuolla jossain ensikesän kohteena. Sitä ennen koetetaan pysyä vielä hetki tässä kulmilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti