perjantai 4. kesäkuuta 2010

Työmaa nimeltä EBBA

Purjehduksen aloitusprojektini voidaan katsoa onnistuneen yli odotusten tähän saakka, tekijä huomioon ottaen.
Veneily painii harrastetyötuntien määrässään aivan omassa sarjassaan. Veneen etsiminen ja ostoprosessi on oma työmaansa, se sai riittävästi huomiota syksyllä ja talvella. Nyt veneen hankinnan jälkeen työtä on piisannut ja piisaa vielä varmaan jatkuvasti.

Tässä lyhyt lista uivana telakoidusta täysin merikelpoisesta ja toimivasta lasikuituveneestä:
öljynvaihto, öljynsuodattimen vaihto (huom, sopivan etsiminen ympäri kaupunkia)vaihteistoöljynvaihto, kaikuluotaimen anturin kiinnitys (sen, ja sen laitteen käyttöohjeen kanssa saikkaaminen kun ei ota toimiakseen) ilmansuodattimen vaihto (sis. etsimisen), polttoainesuodattien vaihto (sopivan etsiminen), siipipyörän+merivesipumpun kotelon tiivisteen vaihto (se sama kaava), moottorin venttiilivälyksen säätö (0,40 mm rakotulkin hankinta), kiilahinhan kiristys (vararemmin mittaus ja osto), varatermostaatin osto, sinkkien vaihto, johdinten tarkistus, ukkosenjohdattimen kytkeminen, valojen kytkeminen, rikaus(megalomaaninen kokonaisurakka jossa tarvitaan kaikki ystävät ja kylänmiehet katselemaan), ruoripinnan kiristys, p-ainetankin vesitys, wc:n letkujen kiristys, bidee-hanan rakennus, lattian korotus, sovitus ja uudelleenmaalaus, hupiakkujen 3*80Ah uusiminen(kun ensin on tapeltu vanhojen kanssa riittämiin), LED-valojen vaihto energiasyöppöjen hehkulankalamppujen tilalle, sammuttimien huolto 2 kpl., GPS:n herättely, opiskelu, kajuutan luukun korjaus syksyisen murron jäljiltä, kaasujärjestelmän tsekkaus, kaasun osto, pohjan myrkkymaalaus, kylkien pesu ja vahaus, kannen pesu, kölin paikkaus kesäisen pohjasuukon jäljiltä, kansivarustuksen kiristys, pilssin tyhjennys ja kuivaus(paskamaista hommaa mutta ainakin selkä venyy), vannasputken öljysäiliön täyttö, ikkunaluukkujen tiivisteiden puhdistus, uusiminen vuotavissa, sähköjohtojen suojaus, liittimien uusiminen, käsi VHF puhelimen ja käsi GPS:n paristojen vaihto, vara (LED)valojärjestelmän asennus, isopurjeen fallin pleissaus, fokan skuutin hunsvotin (on se muuten meri-sana) vaihto, barduunoitten asennus, jyskystaagin kiristys, hekkitaljan säätövälin merkkaus, rikin sokkien suojaus, pulpyröiden voitelu, kiinnitysköysien uusiminen, poijulukon uusiminen, jollan pesu ja vahaus (sekä kastaminen)...

Tässä alkaa pikkuhiljaa tuntea itsensä varsinaiseksi laivanvarustajaksi. Satamaan on saanut kävellä harva se ilta jonkinlaisen työkaluston kanssa, samalla kun veneestä lappaa komeroon sinne kuulumatonta sälää tonneittain. Mutta onneksi tämä on vielä kovin mieluista ja opettavaista hommaa. Jospa EBBA kiittää minua tästä seuraavassa myrskyssä.

"Kohti ääretöntä, ja sen yli"

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti