maanantai 26. huhtikuuta 2021

EBBA saa uudet alusasut

 Ebba riisutaan vanhoista myrkyistä kaudella 2020 - 2021

Syksyllä 2020 Ebba kuorittiin vanhoista myrkyistä ja epoksimaaleista. Alta paljastui täysin terve ja kuiva runko. Tulipahan nyt kuitenkin tehtyä sopiva määräaikaistarkastus. Jo syksyllä, kun pinta kuorittiin ja jätettiin kuivumaan, oli suurimpana huolena saadaanko uudet epoksit pintaan hyvän sään aikana. Työ piti toteuttaa hyvissä ajoin ennen 8.5. tapahtuvaa yhteistä veteenlaskua. Onnekas lämmin sääikkuna avautui huhtikuun 15. päivän tienoolla, jolloin päästiin viimeistelemään pohjatyöt lämpimässä säässä. 

Pienet kolot paikattiin Hempel Epoxy fillerillä. Itse epoksimaalaus, n. 4 kerrosta, toteutettiin saman viikonlopun aikana. Päälle vedettiin vielä sopivan nahkeaan pintaan kova myrkkyväri. Aineina käytettiin Hempel Light Primer, kahta eri värisävyä, valkoista ja harmaata, riittävän  ja kauttaaltaan ehjän kalvopaksuuden varmistamiseksi. Tämän päälle vedettiin musta Hempel Hard Racing -antifouling maali. Kova myrkkyväri oli ekoteko, mutta oli myös käytännän syitä. Kova pinta on siistimpi ja parempi pelata vesirajan säätämisessä, jos sille on vielä tarvetta.

Muita kevättöitä oli kannen painepesu. Painepesuripesu osoitti, miten laskukuitukanteen tarttuva noki jämähtää paikoilleen niin, ettei siihen auta pelkkä pesuaine ja harja, tarvitaan mekaanista värinää. Sellaisen tuottaa tuo painepesurin puörivä suihku. Lopputulos oli yllättävän valkoinen.

Syksyllä vaihdettiin koneeseen (Nanni Kubota 50) öljyt ja suodatin. Koska kone on edelleen lähes uusi, sisäänajossa (n.200h), vaihdetaan vielä kesäksi uusi öljy. Dieselsuodattimet vaihdetaan ennen kesäretkeä. Saavat kerätä vielä toukokuun kylmien öiden kosteudet ja saadaan pidemmälle reissulle kuivat suorattimet koneeseen. Sinkit uusittiin  potkuriakseliin ja runkoon. Lisäksi asennettiin potkuriakselille yksi lisäsinkki ja koneen pakosarjaan anodi.


Vanhaa myrkkyä n 20 litraa


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti