torstai 8. heinäkuuta 2021

Purjehduskausi 2021

 Nyt on meneillään itsellä kahdestoista purjehduskausi Ebballa. Kaikenkaikkiaan veneellä niitä on jo 36. Olo on vähän haikea, kun Ebba on tätä kirjoittaessani Hangossa ja kirjoittaja itse Helsingissä toimistolla.  Edellinen viikko meni lomaillessa, mutta ajellen vaimon kanssa allroad-moottoripyörällä sorateitä Saariselälle. Kuusi päivää, kymmenen eri saunaa tuli koettua, sekä paljon poroja ja paarmoja. Raikasta merituulta taas kaipailee.

BMW R GS 1200 matkalla saunaan


Tälle kesälle ensimmäinen varsinainen meriseikkailu saatiin tyttären kanssa, kun lähdettiin juhannusviikolla siirtämään venettä Hankoon. Lähtiessämme Jussaröstä 23.6. meri oli vielä peilityyni. Naureskelin ajatukselle: "ei merimiehiä tyvenessä kasva". 

Jussarö kylpee helteessäNäky Jussaröstä länteen

Kun päästiin peltipasaatin siivittämänä Hangon länsipuolelle, taivaanranta alkoi hiljalleen muuttua harmaammaksi. Ukonilma lähestyy,  satamaan ei ehkä kannata nyt kiirehtiä. Viimeisellä ulkoväylän kääntomerkillä pudotimme vauhdin 3 solmuun ja jäätiin odottelemaan mitä tuleman pitää.

Noin puolen päivän aikoihin alkoi tuuli yltyä ja lounaasta lähestyvä massiivinen vyörypilvi kumartua meren ylle.

Vyörypilvi 23.6.2021 klo. 11.50


Tuulet nousivat myrskylukemiin, puuskat paikoitellen jopa yli 30m/s. Keulan pitäminen kovassa pyörivässä tuulessa edellytti kierroksia koneeseen -  Colin Archerhan hakeutuu perä tuuleen hyvin nopeasti, mikäli vauhti pysähtyy. 

Gastina oli tytär ja tämän puoliso. He sekä kippari odottelivat tyynenä myrskun laantumista. Näin merikelpoisessa veneessä ei yleensä synny, eikä syntynyt tälläkään kertaa  epävarmuuden tunnetta veneen ja sen miehistön selviytymisestä. Ainoastaan lähelle paukahtelevat salamat saivat pysymään irti metallikaiteista - kaiken varalta. Keula kohti tuulta pyörivässä tuulessa

Tuulet myrskylukemissa, suunnat vaihdellen
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti